Spørsmål til alle som leser min e post

tor. 12. des. 2019 kl. 17:43 skrev Trond Worren <trondwor>:

Svar på spørsmåla Raskes mulig i kveldJeg har fått 38 saker på trykk i avisa Norge idag
Og 10 saker på trykk i Aftenposten

Et portrett

1 fortell om ungdoms tida og voksen tida di
Hva har du jobba med og hva har du gjort i fritida

Jeg var veldig plaget og forrykket som ung. Grunnene til det var mange men det preget meg sterkt. Jeg hoppet over videregående og studerte til kunstner fra jeg var 16. Da jeg var 28 var jeg gjennom hele det tradisjonelle utdanningsløpet fra forskole til og med kunstakademiet og så bestemte meg for at jeg ikke hadde lyst til å være kunstner likevel. Ved siden av studiene jobbet jeg som kunstkritiker i Morgenbladet og i et reklamebyrå. På fritida lagde jeg tre barn. Jeg ble far for første gang da jeg var 20.

2 når tid ble du frelst kristen ?
Hva skjedde da

For meg var det å bli frelst ikke en plutselig ting men en sakte lang prosess av å sirkle meg inn mot min egen kjerne igjen. Det har vært et livsprosjekt, men det fikk fart da jeg jeg aksepterte forestillingen om Åndens virkelighet. Der inne, sirklende inn mot min egen kjerne, fant jeg Gud og Jesus og jeg fant i Gud og Jesus et følge ut til Altet og hverdagen her og nå. Formen på dette er som en smultring. Vi har en utside. Vi har en helhet sluttet om oss selv, men vi har også en utside mot hullet i midten. Går du dypt inn i deg selv så oppdager du at du også har en utside på innsiden. Når du passerer den går du med Helligheten ut i Verden. Gledestårer og nytt liv! Det er både langvarig og plutselig.

– Smultring-bildet har jeg plukket fra Allan Watts.

3 har du blitt helbreda av Gud?
Hvis ja fortell om det
I stort og smått blir jeg helbreda av Gud hver eneste dag. Minutt for minutt, sekund for sekund. Jesus sa: Be i mitt navn så skal du få. Det er faktisk sant. Ber du om dumme ting så får du akkurat dét.
4 hvorfor begynte du i jobben din
Jeg begynte i det jeg kaller jobben min fordi jeg var sjokkert og sint over urettferdighet og hykleri i Norges møte med rumenske gate-migranter.
5 hva liker du med jobben din
Jeg liker at jeg har laget den selv og kan forme den selv.
6 hva misliker du med jobben din
Jeg misliker at noen ganger skulle jeg helst bare legge inn årene og ta meg en lang ferie, også kan jeg ikke det uten å la selgerne og deres prekære behov i stikken. Men jeg tror jeg kan oppnå balanse. Jeg misliker også jobben min fordi jeg tidligere har agert utifra mye sinne og bitterhet mot verden og det har gitt endel rekyl som jeg fortsatt må forholde meg til. Sånn er karma-loven.
7 hva holder du på med nå for tida

Jeg lever mitt liv og er opptatt av å være og bli en bedre venn for de som står meg nær både kjødelig og åndelig familie – og jeg er opptatt av å bli flinkere i det jeg gjør på alle måter, inkludert å beskytte meg selv og det jeg jobber med mot onde krefter. Også kalt duster.

8 fortell om hvordan du skal feire jul
Hvor skal du være på juleaften
Hva skal du gjøre på juleaften

På juleaften tror jeg at jeg skal være med gode venner, kanskje ute i et lite tømmerhus på Østlandet, spise god halal norsk julemat mens vi hører på gode gamle LP-plater med artister på norsk, synger julesanger, tuller og ler, diskuterer hellige skrifter og tar noen måteholdne drammer – kanskje et par trekk av den som går rundt også.

Trond Worren disippel og profet og tigger og dikter og journalist og tidligere uteligger og tidligere Aftenposten journalist og tidligere lege student
Borgergård borgergata 30 hønefoss